Zo kies je het juiste soort mannen ondergoed

Zo kies je het juiste soort mannen ondergoed

21 maart 2022 0 Door Reinoud

Ben je als man van plan om nieuw ondergoed te kopen? Dan is het goed dat je vandaag dit blog leest. Veel mannen weten namelijk niet hoe cruciaal de materiaalkeuze is wanneer ze nieuw ondergoed aanschaffen. Dat is erg jammer, want als je ondergoed in een verkeerde stof aanschaft dan zul je merken dat je de hele dag last hebt van irritatie, onvoldoende ondersteuning of andere problemen wanneer het aankomt op comfort. Dit kan ertoe leiden dat je je minder goed kunt concentreren op je dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. Ben je benieuwd welk materiaal ondergoed jij het beste kunt kopen om te profiteren van optimaal comfort? Lees dan snel verder.

 

Ondergoed van katoen 

Ondergoed dat gemaakt is van katoen komt veel voor. Dit is niet zo gek, want kiezen voor katoenen ondergoed heeft veel voordelen. Katoen is een natuurlijke stof die goed ademt. De stof laat voldoende lucht door en kan vocht opnemen waar nodig. Katoen is een comfortabele stof die goed is voor de huid. Daarom is het dragen van katoenen ondergoed voor jou als man een goede keuze. Bekende voorbeelden van mannen ondergoed dat voor een groot deel bestaat uit katoen, zijn de bekende Bjorn Borg boxers. Wel is het aan te raden om voor sportieve activiteiten te kiezen voor ondergoed van ander materiaal. Dit wordt aangeraden omdat katoen vocht snel opneemt. Hierdoor kan het oncomfortabel worden dit ondergoed te dragen als je veel zweet tijdens het sporten. 

 

Ondergoed van nylon

Als je gaat sporten kun je, zoals hierboven beschreven, beter geen katoenen ondergoed dragen vanwege de snelheid waarmee dat ondergoed vocht uit zweet opneemt. Voor sportieve activiteiten kun je als man beter kiezen voor ondergoed van nylon. Nylon ondergoed is comfortabel, neemt vocht voldoende op en laat voldoende lucht door. Ook in niet-sportieve omgevingen is ondergoed van nylon voor jou als man een goede keuze.  

 

Ondergoed van zijde

Houd je van luxe? Dan is ondergoed van zijde voor jou een goede keuze. Het is echter wel belangrijk dat je je ervan bewust bent dat ondergoed dat gemaakt is van zijde weinig ondersteuning biedt. Kies daarom liever voor andere materiaalsoorten wanneer je veel ondersteuning hebt bij bepaalde activiteiten. Ondergoed van zijde is, vanwege de verkoelende eigenschappen, met name geschikt voor warme zomeravonden. Vanwege de verkoelende eigenschappen en de verminderde ondersteuning, is dit ondergoed met name goed geschikt voor het dragen op momenten waar comfort en verkoeling belangrijk zijn, zoals in bijvoorbeeld de slaapkamer.