Traplift huren of kopen

Traplift huren of kopen

22 maart 2022 0 Door Reinoud

Wanneer je niet goed meer kan traplopen, is het belangrijk dat je een traplift laat plaatsen. Je moet namelijk iedere dag veilig op de eerste verdieping komen en zonder traplift kan dat niet. Trapliften kunnen vrij duur zijn en daarom kan je hier meer informatie vinden over het kopen van een traplift en het huren van een traplift. 

 

Huren van een traplift

Als je een heftig auto ongeluk hebt gehad en enkele maanden moet herstellen, dan is de kans groot dat je niet trap kan lopen. Het is dan handig om voor een tijdje een traplift te laten plaatsen. Het huren van een tweedehandse traplift is niet duur en de traplift word in de meeste gevallen ook op maat voor je gemaakt. Als je weer hersteld bent, dan kan je het bedrijf opbellen en doorgeven dat je volledig hersteld bent en de traplift overbodig is geworden. Ook wanneer je een traplift wilt aanschaffen kan je ervoor kiezen om eerst een traplift huren. Zo maak je alvast kennis met een traplift en weet je ook precies of het wat voor jou is.

 

Kopen van een traplift

Het kopen van een tweedehandse traplift kan voor veel mensen zeer prijzig zijn. Dit komt doordat de prijs traplift al snel in de enkele duizenden euro’s ligt. Wanneer je afhankelijk bent van een uitkering of een AOW dan kan dat erg veel geld zijn. Omdat je gewoon veilig naar boven moet kunnen gaan, kan de gemeente een bijdrage leveren. Dit is vaak subsidie en daarmee wordt een gedeelte van de prijs van een traplift vergoed. De rest zul je toch echt zelf moeten betalen. Als je eerst een traplift wilt uitproberen zodat je weet hoe het is, dan kan je er eerst voor kiezen om voorlopig een traplift te huren. 

 

Monteren van een traplift

Als je ervoor hebt gekozen om een traplift aan te schaffen, dan kan het bedrijf waar je de traplift aanschaft ook voor de montage verzorgen. Het monteren van een traplift is zeer snel gedaan en je kan dezelfde dag er nog gebruik van maken. Elke trap is voor een traplift geschikt. Het maakt dus niet uit of je trap erg steil is of dat je trap krom is. De traplift wordt namelijk op maat gemaakt aan de hand van de afmetingen van je trap. Ook vergt een traplift zeer weinig onderhoud en dat is handig als je wat ouder bent of aan het herstellen bent.